tiistai 14. lokakuuta 2014

Minun Lahden Seta



Laatua
Avoin       
Helppo tulla
Demokraattinen
Energinen
Nuorekas

Syrjinnästä vapaa, sisäpiiritön
Empaattinen
Tasa-arvoinen
Arvokas

Reilu
Yhteinen

Minun Lahden Seta on laatua, sillä yhdistys on jäsenistönsä ja kävijöidensä näköinen. Se myös hoitaa viralliset asiansa huolella ja toimii jäsenistönsä parhaaksi.
Siellä on ovet avoinna kaikille, keneltäkään ei kysytä suuntautumista - sen sijaan tervehditään, esittäydytään ja tullaan tutuiksi. Toimintaa järjestetään pääsääntöisesti kaupungin keskustassa, siellä minne on helppo löytää. Yhdistyksellä on monipuolinen tarjonta tapahtumia ja toimintaa.
On demokraattinen, Lahden Setan hallitus rakentuu yhdistyksen jäsenistä ja kuka tahansa voi päästä mukaan syyskokouksessa. Kolmen vuoden toiminnan aikana hallitukseen on mahtunut paljon väkeä – uusia kasvoja on lähtenyt mukaan joka vuosi.
Minun Lahden Seta on energinen ja aikaansaava, ihan niin kuin sen jäsenet ja osallistujat! Ei ole tapahtumaa, jossa en olisi saanut nauraa.
Nuorekas. Lahden Setan aktiivit koostuu pääsääntöisesti nuorista aikuisista. Tilaa on kuitenkin kaiken ikäisille, tule rohkeasti mukaan.

Minun Lahden Setassa ei syrjitä eikä siinä ole sisäpiiriä -asioita tehdään yhdessä, jokainen omalla tavallaan, tyylillään ja voimavaroillaan. Itse lähdin ryhmätoimintaan mukaan noin vuosi sitten, muutamassa kuukaudessa löysinkin itseni työskentelemässä hallituksessa ja ryhmänohjaajana. Että semmonen ”sisäpiiri” täällä. Jokaiselle löytyy varmasti mieluista tehtävää.
Se on empaattinen, ymmärtäväinen. Naurun ja ilon lisäksi tapahtumissa, toiminnassa ja tapaamisissa käydään hienoja luottamuksellisia keskusteluja. Tämä on kohta, jossa vaaditaan välillä meiltä kaikilta ponnistelua. Kuinka ilmaista asiansa niin, ettei loukkaa toista? Miten kommunikoin ystävällisesti, asetun toisen asemaan? Onko omassa asenteessani parantamisen varaa? Empatia, ymmärrys ja kyky asettua toisen asemaan on taito ja lahja, jolla on montaa meistä siunattu ja jota olen itsekin oppinut paljon yhdistyksen toiminnassa.
Minun Lahden Setassa ollaan tasa-arvoisia ja kunnioitetaan toisia - ei ole meitä ja teitä, päättäjiä ja ”vaan” rivijäseniä. Jokaisen osallistuminen toimintaan, jäsenmaksun maksaminen ja vastuunsa kantaminen on tarpeen ja yhtä tärkeää.
Se arvokas. Arvokas siksi, että siihen kuuluu paljon ihmisiä, mutta arvokas myös siksi, että se edistää ihmisoikeuksia, lupaa olla oma itsensä.

Se on reilu. Siinä käydään keskustelua avoimesti, yhdessä toisiamme kuullen ja kunnioittaen.
Ennen kaikkea minun Lahden Seta on Meidän Lahden Seta. Kaikkien yhteinen.

      Näistä mahtavista tyypeistä tunsin vain yhden ennen Lahden Setaa!

Toivon, että moni muukin voisi allekirjoittaa nämä yllämainitut asiat. Missä kohtaa sinun mielestä olisi vielä kehittämistä? Miltä sinun Lahden Setasi näyttää?



-Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti