keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Moninaisuus asuu meillä

Luin juuri Setan blogista tänään julkaistun kirjoituksen (http://www.seta.fi/blogi.php?aid=17903), josta otin seuraavan lainauksen:

"Myös lhbti-yhteisön sisällä pohditaan samantyyppisiä kysymyksiä kuin muuallakin. On sukupuolitettuja tiloja, joihin muunsukupuoliset eivät aina sovi mukaan. Esimerkiksi osa tapahtumista on suunnattu vain naisille tai miehille, lesboille tai homoille."

Alusta alkaen Lahden Setan toiminnan punaisista langoista yksi merkittävimmistä on ollut se, ettei meidän toimintaamme ole jaoteltu vielä näiden kahden vuoden aikana sen perusteella kuka olet tai miten ilmaiset itseäsi. Esimerkiksi en ole itse kokenut tarvetta koskaan kysyä edes läheisimmiltä "hallitustyökavereiltani", miten he määrittelevät itsensä tai seksuaalisen suuntautumisensa. Sinäkin olet aina tervetullut mukaan nimenomaan omana itsenäsi ja aktiviteetteihin osallistumisen päätät nimenomaan omien mielenkiintojesi mukaan. Käytämme ehkä bileiden yhteydessä kieli poskessa tehtyä stereotypiahuumoria, mutta muutoin toimintaamme eivät normit ja stereotypiat istu. Ja näin toimiessamme minulla on ollut kunnia seurata aitiopaikalta, kuinka Lahden sateenkaarikaupunkilaiset ovat vähitellen alkaneet muuttua yksittäisistä ohikulkijoista yhteisöksi. Uskoisin, että olemme yhdistyksenä osanneet astella juuri oikeille astinkiville. Hienoa me!

Asutko Päijät-Hämeessä? Mikäli haluat tukea toimintaamme, tule käymään tapahtumissamme tai osoita tukesi liittymällä jäseneksemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti